God rätt som är lätt att skala upp till stora sällskap eller om man vill ha en kycklingrätt i en buffé.

Kyckligngratäng (4 personer)
700 gram tunnt skivade kycklingbröst
2 mozarella
10-15 st pärltomater
8 skivor pancetta
2 msk kycklingfond
2 msk olivolja
Salt
Svartpeppar

Pesto
1 kruka basilika
1-2 dl riven parmesanost
1-2 msk pinjenötter
1,5 dl olivolja
1-2 vitlöksklyftor
Salt

Tillbehör
Pasta (t ex Strozzapreti från Casa di Luca)

Pesto
Hacka en basilika, riv ost, skala vitlöken och pressa i den. Blanda. Tillsätt nu olivolja samt pinjenötter och mixa allt sammans med stavmixer. Smaka av med salt och ställ åt sidan.

Kycklingen
Sätt ugnen på 200 grader och smörj en form med olivolja.
Lägg ett lager med kyckling, salta och peppra. Därefter ett lager med mozzarella. Täck med ytterligare ett lager kyckling, salta och peppra igen. Täck det hela med pancetta och avsluta med med delade tomater.
Sätt in i ugnen cirka 30 minuter eller tills att utan fått rejält med färg (innertemperatur cirka 70 grader).

Under tiden som kycklingen står i ugnen, kokas pastan. Försök tajma den till kycklingen blir klar.

Servera kycklingen som på bilden med pasta och pesto.