Trevlig sommarmat en varm dag. Tillaga i god tid före servering av rostbiffen, så att den hinner kallna. Det kan t o m vara lämpligt att göra den kvällen innan om man tänkt att ha den till brunch eller lunch den påföljande dagen. Dessutom har ju de flesta inget emot en bit rostbiff som ligger och väntar i kylen.

Rostbiff:

En bit rostbiff på ungefär ett kilo
Timjan
Persilja
Rosmarin
Svartpeppar
Salt

Instruktioner:
Hacka de färska örterna och gnid sedan in dessa tillsammans med peppar och salt.
Sätt i en ugn som har en temp runt 150 grader. Ta ut när innertemperaturen är ung 55 grader och låt köttet kallna under aluminiumfolie.


Gurksallad:
Dela gurkan i två delar och skär gurkan längsmed med hjälp av en mandolin och blanda den med god olivolja
Vid serveringen rör i lite citronsaft efter smak, salta och peppra och strö över hackad bladpersilja
Rätten inspirerades jag till i Toscana så en olivolja från dessa trakter är att föredra.

Ingredienser:
En gurka
Olivolja
Citronsaft
Peppar
Salt

Att dricka till:
Langhe Nebbiolo Fontanafredda (nr 22300)
eller en Ricasoli rosé.