En fiskkaka på lax torsk och räkor, som serveras med en fräsch mangoyoghurt. Rätten har en härlig smak av koriander, chili och hav.

Fiskkakor
500 gram oskalade räkor
300 gram torsk
300 gram lax
2 potatisar (mjölig)
1 chilifrukt
2 ägg
4 msk vetemjöl
1/2 knippe koriander
Salt
Solrosolja till stekningen

Mangoyoghurt
2 mango
2 dl turkisk yoghurt
1 chilifrukt
salt
1 msk flytande honung

Tillbehör
Babyspenat

Fisken
Sätt ugnen på 170 grader.

Skala och koka potatisen. Skala under tiden räkorna och ställ dem åt sidan.
Dela fisken i bitar och hacka chili och koriander fint. Kör räkor (spara gärna några stycken till serveringen), fisk och potatis i en kvarn. Blanda med chili, ägg, vetemjöl, koriander och salt.
Forma smeten till jämnstora biffar och stek i olja.
Det kan vara lite svårt att få biffaran genomstekta, så jag brukar köra dem en stund i ugnen efter stekningen, cirka 20 minuter i 170 gradig ugn.

Mangon
Mixa de skalade mangobitarna med yoghurt, honung, chili och salt. Krydda med koriander (alternativt mynta om det är något man föredrar)

Servera enligt bild med några räkor och färsk spenat.