I lördags skulle jag gå på födelsedagfest hos en vän/kollega. Presenterna var redan planerade och inköpta, dock ville jag komplettera med något hemgjort och då föll valet på en omgång macarons med hallonsmak. Eftersom födelsedagsbarnet ifråga är på gränsen till besatt av färgen rosa, så kändes det som ett bra val i kombination med just hallon.

Macarons

Marängsidorna (20-40 hela kakor beroende på storlek)
2 dl mandelmjöl
3 dl florsocker
3 äggvitor
2 msk strösocker
Rosa pastafärg

Sätt ugnen på 120 grader varmluft.

Vispa äggvitorna hårt och tillsätt under tiden strösocker. Färga äggvitevispet med rosa pasta. Börja med lite och öka tills du uppnåt önskad nyans.
Blanda under tiden florsocker och mandelmjöl väl. Tillsätt nu blandningen i den färgade äggvitan och vispa till en jämn smet (undvik att tappa all volym som äggvitan bidrar med).

Fyll en spritspåse med hälften blandningen och spritsa jämnstora cirklar på en plåt med bakplåtspapper. Kör i ugnen i 20-30 minuter, beroende på hur din ugn uppför sig. Ta ut när marängerna börjar släppa ifrån plåten.
Upprepa processen för andra hälften av smeten. (Har du tid och möjlighet, rekommenderar jag att man låter marängen stå och torka ihop i minst fyra timmar, för att få dem fasta och lite torrare)

Hallonfyllning
100 gram vit choklad
1 dl hallon (frysta är okej)
1 dl vispgrädde
Florsocker efter smak

Mixa hallon och grädde till en fin puré. Värm blandningen på spisen och dra av ifrån plattan strax innan det börjar koka. Rör ner hackad choklad. Smaka av smeten samt balansera smak och konsistens med florsocker vid behov.

Lossa samtliga mandelmaränger från bakplåtspappret med hjälp av en bredbladig och vass kniv. Fyll en spritspåse med hallonfyllning och spritsa önskad mängd på hälften av marängerna. Sandwicha med de resterande.

Klart!