En god och smakrik rätt som fungerar utmärkt som starter.

Terrin
4- 6 purjolökar
Kött buljong
4 gelatinblad
Körvel

Små ”brödformar” som kläds med plastfolie

Sås
1 msk kapris
1 kokt ägg
3 cornichons
2 msk balsamvinäger, helst vit
4 msk olivolja
Gräslök
Salt
Peppar

Terrin
Rensa och skölj purjon (använd den vita delen cirka halva löken). Skär i passande längder för formen. Koka i köttbuljong i 15 minuter. Låt löken svalna något och ta den ur buljongen.

Låt gelatinbladen mjuka upp sig i kallt vatten, tillsätt dom till den varma buljongen, efter att du kramat ur så mycket vatten som möjligt. Lägg purjon i de plastklädda formarna och häll gelatinbuljongen över. Sätt i kylskåp.

 

Sås
Hacka ägg, kapris och cornichons. Tillsätt vinäger och olja. Salta, peppra och rör i hackad gräslök. Rör sist i ägget som även det hackats. 

Servera som på bilden med en kvist körvel (vi fuskade med persilja denna gång).

Att dricka till
En Mâcon Blanc, Bourgogne (88973).