En rejäl köttbit med en mastig och len sås som kompletteras med ugnsrostad potatis. Mycket gott.


Ingredienser
800 gram entrecote
En gul lök
Persilja
2-3 dl grädde
Köttbuljong
Kantarell, Champinjon, Karljohansvamp, Trumpetsvamp
(Alternativt; Shiitake, Ostronskivling och Champinjoner)
Sparrispotatis

Sätt ugnen på 250 grader.
Tvätta potatisen, dela dem i halvor och koka i fem minuter. Häll av vattnet och tillsätt olja, lägg i en form och salta, sätt in i ugnen. Kör tills gyllenbruna (rör om då och då).
Skala och hacka löken. Skiva svampen tunnt. Stek löken i smör med lite socker. Tillsätt sedan svampen och stek i 10 – 15 minuter, så att det mesta vattnet ångar bort.
Tillsätt buljong och grädde (eventuellt kan såsen behövas redas med smör/mjöl). Krydda med salt, peppar och lite persilja.
Tajma potatis i ugn med stekningen av köttet, servera som på bild med lite hackad persilja. 

Att dricka till
Vi drack en italiensk favorit som heter Picàie (5331).