Som uppföljning på söndagens ost- och spenatravioli blev det citronsmakande änglahår (tunn tagliatelle) en rejäl bit kött. Pastan kräver en del arbete, men den övriga anrättningen är desto enklare.

2 personer

Pastan
Använd detta grundrecept (en halv omgång räcker gott och väl).
 

Köttet
2 x 150 gram nötinnanlår
Salt
Svartpeppar

Tillbehör
1 citron
2 msk Creme Fràiche
Olivolja
Salt
Svartpeppar

Valsa/kavla pastan i så tunna ark som möjligt (som tidigare nämnt använder jag Kitchen Aid KPRA) och skär/strimla sen sedan i långa smala kantiga snören (tagliatelle). Häng åt sedan medans du tilllagar köttet.

Gnid in köttet i olivolja och stek det i en het grillpanna. 1-2 minut på varje sida (stek så att du får ett grillat rutmönster, alltså två gånger på varje sida). Salta och peppra.

Riv citron med ett zestjärn, så att du får långa smal skalstrimlor.

Koka pastan i någon minut lägg en hög på varje tallrik, skeda upp en rejäl klick creme fràche, pressa lite citron saft över och toppa med zesten. Avsluta med olivolja, salt och lite peppar.
Servera med det grillade innanlåret.