Mitt tredje bidrag ifrån färskpasta racet jag genomförde i helgen. Valet föll på tre goda ostar som gör sig bra i matlagningssamanhang, nämligen Gruyère, Parmesan och Ricotta. För att förhöja och komplettera smaken av den färska ostpastan, serverade jag rätten med salvia.


4 personer

Pasta
Använd detta grundrecept (en halv omgång räcker till förrättl).

Fyllning
125 gram Ricotta
50 gram Parmesan
50 gram Gruyère
Svartpeppar
Salt

Tillbehör
12 salviablad
50 gram smör


Fyllningen
Riv Parmesan och Gruyère fint. Vispa ihop rivet med Ricottan. Smaka av med salt och peppar.


Pastan
Forma två lika stora klumpar med deg och knåda dem ett par minuter. Forma var klump till en lång rund stav för att få ett bra utgångsläge. Kavla degstavarna tunt i 5-8 cm breda längder/remsor. Du kan kavla degen med en vanlig kavel, men jag rekommenderar starkt att du använder någon form av pastamaskin för att underlätta proceduren (Jag använder själv Kitchen Aid KPRA).

Gör så här

Klicka upp lagom stora högar med fyllning med jämna mellanrum (tänk kvadrater av remsan) på den ena pastalängden. Pensla nu vatten runt varje hög med fyllning, ända ut till kanten, för att kunna ”limma” ihop remsorna. Placera nu den andra pastalängden ovanpå fyllningshögarna. Pressa utifrån fyllningen till kanten och var noga med att få ut all luft.
Tänk på att inte vara för långsam under dessa moment, då den tunna pastan kan hinna torka och spricka.

Skär ut runda ravioli med hjälp av en pepparkaksform eller i nödfall ett glas.

Koka pastan i 2-3 minuter beroende på hur tunnt du lyckats kavla pastan.

Smält smöret med salvian i.


Servera enligt bild.