Värmande, smakrik soppa till lunch eller som förrätt till middag. Serveras då i mindre portioner.

1 gul lök
1 klyfta vitlök
1 burk hela tomater (välj någon av god kvalitet t.ex. Mutti)
1/2 kruka basilika
2 msk ajvar relish (paprikaröra)
1 msk tomatpuré
1 st kycklingbuljong ”Fond du chef”
Några droppar Tabasco
1 rågad msk crème fraîche
Olivolja
Salt
Svartpeppar

Finhacka gul- och vitlök. Fräs den på låg temperatur i olivolja i en kastrull tills den blir genomskinlig. Häll i tomatburken och späd med cirka 2 dl vatten. Ta av kastrullen från plattan,mixa alltsammans och basilikan med en stavmixer tills den är riktigt finfördelad – inga tomatbitar ska finnas kvar. Värm på plattan och blanda i övriga ingredienser, förutom crème fraîchen. Låt koka upp och sjuda i några minuter. Vispa ner crème fraîchen. Smaka av med nymalen svartpeppar och salt.
Servera med olivolja och en klick extra crème fraîche för den som önskar!

Servera ett glas smakrik Mulderbosch rosé till.