Potatissallad till midsommar
Rustik potatissallad som passar utmärkt till midsommar! Det ser bara trevligt ut om potatis- och äppelbitarna är lite olika stora.
Räcker till ca 6 personer eller till ca 12 pers på en buffé.
Ingredienser:
1,2 kg färskpotatis
3 st Granny Smith äpplen
1 knippe färsklök
3 dl crème fraiche
3 msk ekologisk majonnäs
2 msk dragonsenap eller 2 tsk torkad dragon och 1 msk fransk senap
Ett rejält knippe persilja
¼ kruka basilika
Salt
Peppar
Borsta potatisarna och koka dem sedan i saltat vatten. Ca 10 minuter. Låt kallna.
Undertiden så:
Blandar du samman crème fraiche, majo och dragonsenap. Salta och peppra efter smak.
Skär lök och lökblasten (om den är fin) i sneda strimlor. Blanda ned i crèmefraicheröran.
Skär äpplena i 2 cm stora bitar, hacka persilja och basilika. Ned med dem i röran också.
Skär potatisarna i lagom stora bitar (de minsta räcker om du delar i två) och lägg dem i en stor bunke som är bra att blanda samman allt i.
Ned med röran och landa försiktigt om – KLART!
Skriv ut artikeln | Det här inlägget postades av Cecilia Petrini den 2010/06/21 klockan 01:39, och ligger i kategorin Mat, Sallad, Vegetariskt. Du kan följa alla svar på detta inlägg via RSS 2.0. Du kan lämna en kommentar eller skapa en trackback från din egen sida. |
ungefär 10 år sedan
Denna potatissallad blir det till midsommar!
ungefär 10 år sedan
…Och jag ger den högt betyg, jag rekommenderar Er att prova. Andra gången ersatte jag äpple med melon. Jag avstod även dragon & använde istället färsk chili samt tillsatte limeskal. Serverad med kalkonchorizo en rätt i sig själv.