Rustik potatissallad som passar utmärkt till midsommar! Det ser bara trevligt ut om potatis- och äppelbitarna är lite olika stora.

Räcker till ca 6 personer eller till ca 12 pers på en buffé.

Ingredienser:
1,2 kg färskpotatis
3 st Granny Smith äpplen
1 knippe färsklök
3 dl crème fraiche
3 msk ekologisk majonnäs
2 msk dragonsenap eller 2 tsk torkad dragon och 1 msk fransk senap
Ett rejält knippe persilja
¼ kruka basilika
Salt
Peppar

Borsta potatisarna och koka dem sedan i saltat vatten. Ca 10 minuter. Låt kallna.

Undertiden så:

Blandar du samman crème fraiche, majo och dragonsenap. Salta och peppra efter smak.

Skär lök och lökblasten (om den är fin) i sneda strimlor. Blanda ned i crèmefraicheröran.

Skär äpplena i 2 cm stora bitar, hacka persilja och basilika. Ned med dem i röran också.

Skär potatisarna i lagom stora bitar (de minsta räcker om du delar i två) och lägg dem i en stor bunke som är bra att blanda samman allt i.

Ned med röran och landa försiktigt om – KLART!