En härlig rätt med rejält med kött och en vitlöksdoftande auberginpuré. Köttet står i fokus och består ut av en T-benstek (T-bone steak), så räkna med att bli ordentligt mätt.

4 personer

Kött
4 x 250 gram T-bone steak
Svartpeppar
Salt
Smör

Salta och peppra köttet. Lägg rejält med smör i pannan och tillsätt köttet när fettet slutat fräsa. Stek tills köttet fått rejält med färg och låt sedan vila i knappt 5 minuter.

Auberginröra
2 auberginer
3 vitlöksklyftor
1-2 dl olivolja
Tryffelolja
1 msk citronsaft
Salt
Svartpeppar

Dela auberginen. Skala och dela vitlöksklyftorna i kvartar. Gör små snitt i auberginhalvorna och stoppa i vitlök i varje snitt. Sätt in i micron och kör i omgångar om 2 minuter på full effekt tills auberginen känns mjuk/sladdrig. Ta ut den ur ugnen och låt svalna. Gröp ur auberginen och kör köttet med en stavmixer tillsammans med olivolja och kryddor. Smaka av med citron och tryffelolja.