Pink grapefruit macarons på middagen
Eftersom några barndomsvänner kommer på besök i helgen, ska jag ikväll bjuda på middag. Jag tänkte runda av det hela med ett gäng dubbla espresso, en gammal whiskey och citrussmakande macarons. De små bakverken blir denna gång fyllda med grapefrukt och vit choklad. En perfekt av slutning på en förhoppningsvis lyckad måltid.
Marängsidorna (20-40 hela kakor beroende på storlek)
2 dl mandelmjöl
3 dl florsocker
3 äggvitor
2 msk strösocker
Gul och Orange pastafärg (eller karamellfärg)
Sätt ugnen på 120 grader varmluft.
Vispa äggvitorna hårt och tillsätt under tiden strösocker. Färga äggvitevispet med orange och gul pasta. Börja med lite och öka tills du uppnåt önskad nyans. Jag körde på en väldigt ljus färg.
Blanda under tiden florsocker och mandelmjöl väl. Tillsätt nu blandningen i den färgade äggvitan och vispa till en jämn smet (undvik att tappa all volym som äggvitan bidrar med).
Fyll en spritspåse med hälften blandningen och spritsa jämnstora cirklar på en plåt med bakplåtspapper. Kör i ugnen i 20-30 minuter, beroende på hur din ugn uppför sig. Ta ut när marängerna börjar släppa ifrån plåten.
Upprepa processen för andra hälften av smeten.
Graepfruktsfyllning
1 grapefrukt (med rosa eller rött fruktkött)
1 msk vispgrädde
150 gram vitchoklad
Florsocker
Rosa pasta-/karamellfärg
Riv av skalet på grapefrukten på ett rivjärn (undvik den vita beska delen) och pressa ut juicen ur ena halvan. Blanda zesten och juicen i en karstrull. Tillsätt grädde och koka upp (vispa under hela tiden). Dra ifrån plattan och rör i hackad vit choklad. Balansera konsistensen med florsocker vid behov. Färga fyllningen ljust rosa och vispa ordentligt.
Ställ åt sidan för att svalna och sen in i kylen.
Lossa samtliga mandelmaränger från bakplåtspappret. Fyll en spritspåse med citrusfyllningen och spritsa önskad mängd på hälften av marängerna. Sandwicha med de resterande.
Klart!
Servera till en kopp te eller kaffe.
Som vanligt tar jag med en omgång till mina arbetskamrater på kontoret imorgon. Förhoppningsvis kan de förvana om de bör bjudas på även ikväll. Det brukar bli en salig blandning av konstruktiv kritik och nöjda miner.
Vi får se.
Skriv ut artikeln | Det här inlägget postades av Adam den 2011/04/08 klockan 12:24, och ligger i kategorin Bakat, Macarons. Du kan följa alla svar på detta inlägg via RSS 2.0. Du kan lämna en kommentar eller skapa en trackback från din egen sida. |
ungefär 10 år sedan
Ser mumsigt ut som vanligt, förväntar mig ett smakprov ;o
ungefär 10 år sedan
Bra tugget, ser fram emot en ljuvlig afton
ungefär 10 år sedan
Wow….den var supermumsig.
ungefär 10 år sedan
Grymt gott , som vanligt :-).
ungefär 10 år sedan
Bara och tacka och bocka för den trevliga och goda kakan. Helt klart super trevligt att bli bjuden på en sötsak så här på fredagen. Lite kul att Jeevan (som är på besök från Indien) inte vågade lita på kakan innan han såg att jag åt den
Men jag är övertygad att han tyckte om den.
ungefär 10 år sedan
Ännu godare i dag än i minnet :-).
ungefär 10 år sedan
Fan tastisk, krispig och len på en-gång. Den vita chokladen i symbios med grapefrukt smaken är som ett välvårdat äktenskap där båda parter ger och tar.
ungefär 10 år sedan
En av de bästa hittills
ungefär 10 år sedan
Jag tror jag fick ett hårstrå i min…
ungefär 10 år sedan
Efter påtryckningar väljer jag att dementera detta inlägg. Ber om ursäkt till alla drabbade (de som gick och stoppade fingrarna i halsen).
ungefär 10 år sedan
Tack för responsen (även ifrån Freddy :))
ungefär 9 år sedan
En fin liten rackare! Jag personligen är en matälskare som har ganska svårt för sötsaker, men den får godkänt.
ungefär 9 år sedan
Pink grape? Rosa druva? Lär er engelska innan ni försöker använda det.
ungefär 9 år sedan
Fixat denna felskrivning. Hoppas det inte skapat ett alltför stort problem.