Dags för ännu en gryta. Denna gång blev det en med viltkött, nämligen älg. Värmande, gott och rejält.

Ingredienser
1 kg älgstek
5 schalottenlökar
5 vitlöksklyftor
5 centimetertjocka skivor av pancetta
20 medelstora bruna champinjoner
1/2 flaska rödvin av god sort
3 msk köttbuljong
1 knippe slätbladig persilja
Smör och/eller olja till stekningen
Salt
Svartpeppar 

Gör följande
Sätt ugnen på 130 grader

Skär köttet i rejäla tärningar. Skala löken och dela den i större bitar. Kvarta champinjonerna samt krossa vitlöken och ta av skalet. Tärna även pancettan.
Stek köttet (gör det i omgångar så att det inte blir för mycket vätska i pannan och börjar koka. När du steker den sista omgången tillsätter du pancettan. Stek i fem minuter.
Stek sedan svampen separat. Tillsätt den nu med lök, vitlök samt det stekta köttet och pancettan i en gryta. Avsluta med rött vin och buljong.
Koka upp och sätt därefter in den i ugnen, i cirka två timmar. (Efter en och en halvtimme kan det vara lämpligt att kolla hur köttet ser ut.) Om buljongen/grytan är tunn är det rekommenderat att köra de sista 30 minuterna utan lock.

Servera ugnsbakade potatisklyftor till
Sätt ugnen på 250 grader.
Dela fast potatisar i kvartar på längden. Koka i 5 minuter och häll av vattnet. Rör om med olja, salta och häl upp i en form eller på en plåt.
Sätt in i och kör tills potatisen är gyllene (rör om då och då). 

Att dricka till
En röd Cabernet Sauvignon