Strömming denna gång i från Ek´s fisk på Västra torget i Jönköping. En av de bästa strömmingar någonsin, bredvid nyfångad (3 timmar från sjö till panna) fiskar ifrån våra vänner Carlsons. Detta var dessutom ett av de första tillfällen jag använde mina nya pannor och grytor, av märket Eva Solo, som jag införskaffat hos en av mina favorit butiker, Ire Living Art i Jönköping. Trevlig affär med mycket funktionella och fina saker.


2 personer

Ingredienser
300-400 gr strömmingfilé
Smör
100 gram anjovis
1-2 dl grädde
1 halv kruka dill
Salt
Vitpeppar 

Stek strömmingen i smör. Salta och peppra. Hacka anjovisen och strö den över fisken. Tillsätt nu grädde och låt det hela koka i mellan 3-5 minuter. Hacka dillen och strö ner denna i pannan.

Servera med ett gott potatismos (se tidigare recept här). 

Att dricka till
Vi drack lite Aalborg Taffel akvavit och St Erik´s Påskbrygd.