Påskfirandet ska på aftonen bestå utav att grilla kött av alla de slag, samt vin, öl och bakverk. Jag har fått lotten att just baka och kommer denna gång att göra påskgula apelsinmacarons samt limecupcakes med frosting i oranget och marsipan i grönt.
Enda problemet jag ser just nu, är att om gästerna på tillställningen  överhuvudtaget kommer vara sugna på kakor och muffins efter att ha druckit och ätit i mängd.

Cupcakes
Cupcakesen är gjorda enligt detta recept, med enda skillnaden att citronen bytits ut mot lime.

Frostingen/glasyren är i sin tur gjord enligt på detta vis:

Frosting
5 dl florsocker
40 gram smör (osaltat)
150 gram färskost (Philadelphia, light är okej)
1 citron
Orange pasta-/karamellfärg
20 mandelägg

Vispa rumstempererat smör och färskost väl. Blanda ner florsocker tills önskad konsistens uppnås. Vispa väl och lätt fluffigt samtidigt som du färgar frostingen ljusorange.
Fyll frostingen i en (sprits-)påse med en M1-tyll och spritsa på en vacker topp på hälften av muffinsen (utifrån och in). Dekorera det hela med mandelägg.

Limekräm + marsipanöverdrag
1 lime
100 gram vit choklad
Grön pasta-/karamellfärg
100-200 gram grön marsipan.
10 mandelägg

Riv limezesten och blanda med limejuicen. Koka upp i en liten kastrull. Dra av plattan och vispa i hackad choklad. Färga lätt grönt. Bred på ett tunnt av krämen, kavla marsipant tunnt och stansa ut lagom stora cirklar. Täck de muffinsen med minilocken. Toppa med ett mandelägg.

Macarons
Apelsinmacaronerna görs enligt detta recept.

Servera allt sammans enligt bild på påskaftonsbordet.