Nu är det hög tid att ge sig ut i skog och mark för att plocka nässlor till soppa eller pesto.

Till 4 personer behöver du

1,2 liter späda nässlor
1 liten gullök (eller en färsk om det finns)
8 dl vatten
1 Fond du chef kycklingbuljong eller grönsaksbuljong (Knorr)
1,5 dl grädde
Salt
Peppar
En nypa muskotnöt
Smör
2 msk Maizena utrört i kallt vatten
4 hårdkokta (ekologiska) ägg

Förväll nässlorna i kokande vatten i ett par minuter. Häll av spadet. Hacka löken och fräs tillsammans med nässlorna. Häll på vatten och låt koka upp. Mixa alltsammans. Lägg i buljong. Låt kok ihop några minuter. Smaka av med grädda och kryddor. Avsluta med att reda med Maizena (ta lite i taget till önskad tjocklek)och en klick smör.

Skala äggen och servera med två ägghalvor till varje person.

Dryckestips kommer under veckan.