Kycklinglår med risotto och vindruvssås
4 personer
Kyckling
4 kycklinglår med ben
Olja
Svartpeppar
Salt
Sås
300 gram gröna druvor utan kärnor
3-4 msk koncentrerad buljong
3 dl vitt vin (gärna samma som till drycken)
1 dl sött vin
Smör/mjöl-redning
Juice från stekningen av kycklinglåren
Dragon
Svartpeppar
Vitpeppar
Risotto
2 dl ris av typen Avorio eller Carnaroli
Kycklingbuljong
1 bananschalottlök
150 gram Philadelfiaost
150 gram riven Parmesanost
Kycklingen
Börja med att krydda låren samt stek dem i olja tills de får färg. Häll på vitt vin samt buljong och låt puttra i 5 minuter. Plocka ur kycklingbitarna och lägg i en ugnsäker form. Sätt i ugn och låt gå tills de har en temperatur runt 85 grader.
Såsen
Under tiden gör man såsen. Sila skyn från stekpannan och låt den koka i 5 minuter. Red med mjöl/smör redning. Tillsätt halverade gröna druvor och även ett par kvistar färsk dragon. Smaka av med salt och peppar.
Risotton
Skala samt hacka löken och stek den i smör. Tillsätt riset och rör om. Efter hand tillsätter man buljongen och eventuellt vitt vin. När riset börjar bli aldente tillsätter man Philadelfaiosten samt den rivna Parmesanosten. Låt anrättningen stå och dra cirka 5 minuter.
Servera enligt bild.
Skriv ut artikeln | Det här inlägget postades av Peter den 2011/05/05 klockan 06:12, och ligger i kategorin Fågel, Mat. Du kan följa alla svar på detta inlägg via RSS 2.0. Du kan lämna en kommentar eller skapa en trackback från din egen sida. |
ungefär 9 år sedan
Åhh det lät sjukt gott!
ungefär 9 år sedan
kan bara hålla med Heléne om att det låter grymt gott. måste verkligen testa philadelphia i risotton!
ungefär 9 år sedan
Håller med båda föregående inlägg.
@Michael: Fin blogg och trevligt upplägg på maten. Lägger till dig i bloggrollen (”GODA BLOGGAR”) på vår sida, så fler hittar ditt.
Ha det bra.
ungefär 9 år sedan
Vindruvor, spännande
Förväntar mig en tallrik.
ungefär 9 år sedan
Klassiker som jag växte upp med. Jag drömde om denna rätt för bara någon månad sedan. Det söta och lite syrliga i druvorna möter det salta i buljongen och gör det magiskt gott! Bra husman!