Spenat och ost är en härlig kombination, som gör sig fantastiskt bra i crepes. TIllagningen innhåller många moment, men så blir det riktigt gott också. 

Crepes enligt detta recept
15 crepes

Fyllning
1 burk ricotta, 200 gram
1 färsk lök, finhackad
1,5 dl riven parmesanost
300 gram fryst spenat, hackad
1/2 tsk mald muskotnöt
salt och peppar

Bechamelsås
50 gram smör
2-3 msk mjöl
0,7 l gräddmjölk (6 dl mjölk och 1 dl grädde)
2 dl riven parmesanost
1/2 tsk muskot
Salt
Peppar 

Fyllningen
Skala och hacka en lök. Stek sedan i smör tillsammans med spenat tills det hela vätskat ur ordentligt. Rör samman med ricotta, riven ost, muskot, salt och peppar. Ställ åt sidan. 

Såsen
Smält smör i en kastrull, tillsätt mjölet och rör om i cirka 3 minuter på låg värme. Ta ut en del av smör/mjöl-blandningen och ställ åt sidan (används till att reda såsen med vid behov).

Värm och häll i gräddmjölken. Justera konsistensen med den extra redningen (om det behövs). Ett bra test för att bedömma såsen konsistens, är att doppa en skeds baksida och se så att såsen täcker den väl. Tillsätt den rivna osten. Salta och peppra samt vispa i muskot. Smaka av. Såsen ska en relativt kraftig smak. Tillsätt ytterligare riven ost för mer smak.
Fyll crepsen med ricottakrämen och rulla samman, lägg i en smörad form. Häll över bechamelsåsen och gratinera i 200 gradig ugn tills ytan är gyllenbrun, 

Att dricka till
Serveras med ett glas Grüner Veltliner.