Sill med enkla tillbehör, är lätt att tillreda och väldigt gott. Vid just denna lunch har jag ägg som bas i båda blandningarna, men valt att alternera de övriga tillbehören för att få fram två skillda smakkombinationer.

4 personer

Sill gräslök
4 matjessillfiléer
Gräslök
1-2 rödlök
3 ägg

Sill Dill
4 matjessillfiléer
Dill
25 gram smör
3 ägg

Tillbehör
8-12 färskpotatisar
Gräddfil/Creme Fraiche
Västerbottenost
Knäckebröd

Hårdkoka äggen (6+ minuter) och hacka dem sedan. Skala löken och hacka även denna. Skölj och hacka dill samt gräslök. Smält smöret.

Ta fram två formar, en till varje blandning.

Sort 1
Lägg sill, gräslök, rödlök och ägg omlott. Sillen kan delas i mindre bitar eller behållas hel. Avsluta med att strila över lite matjesspad.

Sort 2
Lägg sill, dill och ägg omlott. Sillen kan delas i mindre bitar eller behållas hel. Häll sedan det smälta smöret över.

Servera med kokt potatis samt en klick gräddfil, västerbottenost och knäckebröd.

Att dricka till
En iskall Jämtlands Bärnsten (1307) och din favorit snaps.