Lördagens lunch blev en dubbelpanerad schnitzel på gris. Det hela serverades med en enkel sallad på roman, rädisor ooch snabbkokta bondbönor. För att få till smakuppplevelsen, severades schnitzlarna med en härlig klick tryffelsmör.
En polare kom förbi efter sin fotbollsmatch så 4 stycken stektes till och åts upp utan några större problem.

2 personer

Schnitzel
2×200 gram fläskkött (be slaktaren mangla det lagom tunnt)
1-2 ägg
Vetemjöl
Ströbröd
Salt
Peppar
Smör till stekning

Sallad
1 huvud romansallad
1 knippe rädisor
10 skidor bondbönor
1 salladslök

Tillbehör
Tryffelsmör

Schnitzeln
Vänd köttet i vetemjöj, sedan i vispat ägg och tillslut i ströbröd. Se till att varje lager täcker väl innan du går till nästa.
Stek på medelhög värme i rejält med smör. Cirka 2 minuter på varje sida (tills gyllenbruna).

Sallad
Tvätta och rensa rädisorna och dela dem sedan i halvor. Skölj salladen och skär i önskad storlek. Skär löken i tunna slantar.
Töm skidorna på bönor och knäpp sedan av skalet som omger varje böna. Koka upp vatten och lägg i bönorna i 3-4 minuter.
Blanda alltsammans och avsluta med de varma bönorna på toppen.

Tryffelsmöret har jag köpt (finns t ex hos Werners Gourmetservice), men det kan självklart även röras ihop av en bit riven tryffel och vanligt smör samt en skvätt citronsaft. Gör i så fall detta dagen innan, så att det får stå och dra åt sig ordentligt.