Sparrissäsongen är här. Vita, tjocka och mjälla sparrisar finns att tillgå i torg och butik. Så när jag även fick tag i en fin torskrygg på Ek’s fisk, var valet av mat inte så svårt. Det blev helt enkelt stekt torskrygg med vit sparris, pancetta och hollandaisesås.

4 personer 

Ingredienser
4 bitar torsk a’ 120 gram
12 sparrisar, helst tysk eller svensk
3 äggulor
150-200 gram smör
1 kvist hackad dragon
1 msk citronsaft
Eventuellt lite vatten till att späda såsen
4 skivor pancetta, 1 cm tjocka
Smör till stekning

Skala och koka sparrisen i 15 minuter. Under tiden tärnas pancettan och steks.
Salt och vitpeppar på torsken, stek i smör

Vispa såsen med stavmixer. Börja med 3 äggulor. Smält smöret och droppa i till att börja med samtidigt som du kör mixern. Tillsätt mer och mer tills såsen är klar. Avsluta med lite salt, citron, vatten och den hackade dragonen. 

Servera som på bilden.