En rejäl gryta med kraftfulla smaker av lamm och vilt. Alltsammans i kombination med en mustig tomat sås.

Grytan
1,4 kg lammstek från Nya Zealand
4 vildsvinskorvar cirka 7 cm långa
3 färska lökar
4 vitlöksklyftor
1 pkt krossade tomater
20-30 st körsbärstomater
1-2 dl Noilly Prat (vit torr)
Salt
Peppar
3 kvistar rosmarin
Olivolja

Risotto
2 dl carnaroliris
1 schalottenlök
Smör
1 liter kycklingbuljong
2 rågade matskedar Philadelfiaost
2 dl parmesanost
1 dm purjolök (vita delen)
1 sellerstjälk

Grytan
Sätt ugnen på 150 grader
Bryn köttet runt om i olivolja. Tillsätt vitlök och stek i ytterligare 5 minuter. Tillsätt den hackade löken samt de krossade tomaterna.
Dela körsbärstomaterna och tillsätt även dessa i grytan. Häll över vinet, skär korvarna i mindre bitar och lägg i grytan samt tillsätt rosmarinen,
Sätt in grytan i ugn i cirka 1,5 timmar.

Risotton
Hacka löken och stek i smör. Tillsätt riset och därefter den varma buljongen i omgångar. Rör då och då. När riset börjar bli al dente så tillsätter man Philadelfiaosten samt parmesanosten.
Avsluta med att tillsätta den tunnt skivade purjon samt den fintärnade sellerin. Låt stå och dra i 5-10 minuter. Under tiden skivas köttet upp.

Servera som på bilden.

Att dricka till
En flaska Barbera d´Alba.