Parmesankorgar med mango- och räkröra
En härlig del i buffé eller förrätt. Många fräscha smaker som bryter mot den kraftfull och mättade osten.
8 personer (1 korg per person)
Ingredienser
16 msk riven parmesanost
200 gram skalade räkor
100 gram tärnad mango
1/2 röd chilifrukt, finhackad och urkärnad
2 msk klippt gräslök
Saft av en lime
8 Salladsblad
2 msk olivolja
16 msk riven parmesanost
200 gram skalade räkor
100 gram tärnad mango
1/2 röd chilifrukt, finhackad och urkärnad
2 msk klippt gräslök
Saft av en lime
8 Salladsblad
2 msk olivolja
Hetta upp en stekpanna. Forma en rundel av 2 msk riven ost och lägg i pannan. Låt det smälta. Ta ur så att det svalnar något. Lägg sedan över en liten kopp/glas, så att osten bildar en korg, Hjälp till genom att tryck osten över koppen med en handduk. Låt stelna i några sekunder, lyft av korgen, ställ åt sidan.
Blanda räkor, chili, mango och gräslök samt tillsätt limsaften och olivolja. Rör ihop.
Bottna korgen med ett salladsblad och lägg i röran.
Klart!
Skriv ut artikeln | Det här inlägget postades av Peter den 2011/05/13 klockan 06:27, och ligger i kategorin Mat, Skaldjur. Du kan följa alla svar på detta inlägg via RSS 2.0. Du kan lämna en kommentar eller skapa en trackback från din egen sida. |
ungefär 9 år sedan
Var mycket gott, detta också. Även fint att se på.
ungefär 9 år sedan
Dom där korgarna gjorde jag på påsk. Tyckte dom blev okej, lite mäktigt med all ost men innehållet blev gott.