Sparrissäsongen är här och jag passar på att använda sparris i maten så mycket som möjligt. I lördags hittade jag både stor vit och grön sparris på torget. Dessutom fick jag tag i ett par fina kalvkotletter på Malmö Kötthandel, För att kombinera och höja dessa två ingredienser kompletterade jag med en rejäl persiljebearnaise.

2 personer

Ingredienser
2×200 gram kavlkotlett
Salt
Svartpeppar
Smör till stekning
6 stora vita sparris
1 knippe slätbladig persilja
Bearnaisesås (halv sats) enligt följande recept (Tillsätt persilja istället för dragon i den färdiga såsen)


Skala sparrisen och koka den i ca 10 minuter.
Gör bearnaisesåsen.
Stek köttet i en panna med mycket smör. Eftersom kotletter av denna vikt, är relativt tjocka, ska du ösa köttbiten med smöret under stekning. Lägg bitarna sedan att vila i aluminiumfolie innan servering.

Klart!