Bättre fisk kan man inte få tag i, ryggfilé av hälleflundra. Den fina biten köptes in på Ek´s fisk, i Jönköping, i vanlig ordning. Hälleflundran komponerades självklart av säsongens fina sparris samt färspotatis.

Ingredienser
150 gram hälleflundra per person
Citron
Sparris, 5 per person
Senap, fransk
1 knippe basilika
3 kvistar dragon
3 kvistar timjan
Rivet citronskal
1 dl rivebröd
100 gram smör
1 dl vitt vin
2 dl grädde
2 potatisar per person
Sätt ugnen på 190 grader.
Dela fisken i lagom bitar. Pensla den med senap och lägg i en smörad form.
Mixa basilika, timjan, dragon, rivet citronskal och brödsmulor, täck fisken med kryddblandningen. Hyvla sedan smör över och tillsätt vinet osamt grädden. Krydda med salt och peppar. Sätt i ugnen.
Passa under tiden på att koka potatis och sparris. Tillsätt smör när du hällt av vattnet, krydda sparrisen med dragon. 

Upplägget
Varma tallrikar.
Skär citronen i tunna skivor av den citron du rivet skalet från, lägg som en blomma på tallrikerna tillsammans med basilika. Lägg fisken ovanpå, sparris och potatis vid sidan, häll sedan på såsen från formen.

Att dricka till
En Marcel Deiss från Alcase