White chocolate blueberry cupcakes. Det var vad veckans jobbfika fick bestå utav. Blårbärssmaken kommer både ifrån vanliga blåbär samt blåbärschoklad. Cupcaken är en chokladmuffins i grunden.

Choklad Cupcakes (12 stora)
Använd chokladmuffinsreceptet här. Men byt ut choklad sorterna mot 100 gram blåbärschoklad (t ex Lindts Intense Blueberry) samt 2 dl blåbär, som tillsätts sist i den färdiga smeten.

Vit choklad frosting
3 msk vispgrädde
200 gram vitchoklad
100 gram färskost (Philadelphia)
4 dl florsocker
Lila pasta- eller karamellfärg


Värm grädden i en gryta och rör ner den hackade chokladen så fort det börjar sjuda. Ta av plattan och låt svalna. Vispa ner färskosten samtidigt som du ser till att blandningen håller sig sval. Rör i florsockret och balansera mängden efter önskad konsistens. Färga frostingen och fyll sedan en (sprits-)påse med frostingen och spritsa med en M1-tyll. Om så önskas är det alltid gott och trevligt med chokladströssel eller -kulor.