En inte alltför vanlig förrätt nu för tiden. En härlig gelé som gör fågeln både smakrik och saftig.


Ingredienser
1 paket kycklinglårfiléer
1-2 dl vitt vin
2-3 dl vatten
Kycklingfond
1 morot
1 selleristjälk
1 lök
1 dm purjolök
Gelatin enligt anvisning på påsen / paketet
Olivolja
Dill
1 citron (riv skalet) 

Hacka lök, purjolök, morot och selleri. Stek i olja i 5-10 minuter. Tillsätt sedan vin och vatten, samt de delade kycklingbitarna. Låt koka i cirka 20 minuter (tillsätt mer vatten vid behov). Lägg i ett halvt knippe dill och låt det dra i 10 minuter. Plocka upp kycklingen och sila buljongen. Tillsätt koncentrerad kycklingfond och smaka av. Riv i citronskal och rör ner de blötlagda gelatinbladen. Lägg kycklingbitarna i en form (långsmal blir bra) som du klätt med plastfolie. Häll på vätskan och låt det hela svalna något innan det placeras i kylskåpet.

Ta ut och servera i skivor som på bilden.

Att dricka till
Ett glas Sauvignon Blanc passar bra.