Ett nytt tillbehör till favoriten kronärtskocka i from utav en citron- och smörsås. Enkelt och jättegott.


4 personer
Citronsås
6 cl pressad citron
1/8 tsk salt
1 nypa peppar
100 g smör 

 

Koka ihop citron, salt och peppar till 1 msk vätska. Under tiden delar du det kalla smöret i åtta bitar. Ta kastrullen av värmen och vispa genast i två bitar smör. Sätt kastrullen över svag värme, och vispa i en bit i taget, tills det blir en tjock och krämig sås. Tag kastrullen från värmen.

Klart! 

 

Skockor
4 stora kronärtskockor

Skär av stjälk och topp på var skocka. Toppa sedan varje kronblad med sax.
Koka i ca 30 minuter. Pröva om de nedre bladen släpper, för att kontrollera att kronärtskockorna är klara. Häll av vattnet och servera med såsen.

Se även
Kronärtskocka från torget till grytan