Gott, nyttigt och magert med kycklingfilé och qinoua. En måndagsmiddag som skulle funka lika fint som lördagslunch. Med andra ord mycket gott.

Ingredienser
4 kycklingbröst
4 oststavar av vällagrad sort
Salt
Svartpeppar 

Gör så här
Sätt ugnen 150 grader.
Gör ett snitt i varje kycklingbröst och pilla in en oststav. Salta och peppra. Stek i olivolja så du får en fin gyllenbrun yta. Sätt in i ugnen tills innertemperaturen är 70 grader.


Qinouasalsa
2 dl Qinoua
20 pärltomater, delade i fyra delar
1 zucchini, liten
20 sockerärtor, lätt kokade, 2 minuter, skurna diagonalt i mondre bitar
1 röd chilli utan frö
1 dm purjolök, fint skivad
1 färsklök, tunnt skivad
2 vitlöksklyftor finhackade
3 kvistar basilika
Olivolja
1-2 msk kycklingfond 

Instruktioner
Koka Qinouan i vatten tillsammans med vitlök och kycklingfond. Mot slutet när fröna börjar bli klara tillsätts, zucchini, chilli, lök, purjo, sockerärtor, tomater och hackad basilika. Avsluta med en ordentlig skvätt olivolja.

Lägg upp som på bilden, dekorera med basilika och olivolja.

Att dricka till
Serveras med en Puycheric (2209). Underbart gott och enkelt.