Bra och god fisk som serveras med grön färsksparris samt tempererat ägg.

2 personer

Ingredienser
350 gram gösfilé
Smör
2 ägg
1 knippe grön färsk sparris
Salt
Vitpeppar

Gör följande
Börja med äggen eftersom de tar lite tid. Lägg fram äggen i god tid innan matlagningen påbörjas (cirka 2 timmar innan). En digital termometer behövs dessutom för att hålla koll på vatten temperaturen. Fyll en kastrull med vatten och värm upp temperaturen till 63-65 grader (håll den där under hela koktiden). Lägg i äggen och låt det hela stå på cirka i cirka en timma. Skala äggen och lägg på sparrisen.

Under tiden som äggen anrättas, kokas sparris i 5 minuter och därefter tillsätts en klick smör.

Stek fisken i smör och krydda med vitpeppar samt salt.

Servera som på bilden.

Att dricka till
En Marcel Deiss, Riesling från Alsace. Andra motsvarande viner går också bra.