När min far fyllde 60 år i söndags, fick jag i uppdrag att komplettera efterrättsbordet med två sorters cupcakes. Då lakrits var ett av önskemålen blev första valet en hallonchokladmuffins som toppades med en sötlakritsfrosting. Den andra sorten blev också den choklad fast med smak av blåbär och den spritsades med en ren vaniljfrosting. Eftersom vi firade jämt och nationaldagen var i annalkande, dekorerades cupcakesen med små svenskaflaggor.

Muffins
Gör muffinsen enligt följande recept. Ersätt chockladen i receptet med 100 gram Intense Blueberry i halva satsen och 100 gram Rasberry Intense i den andra hälften. Fördela respektive smetsats i tolv mellanstora formar och grädda knappt 15 minuter på 200 grader.


Frosting
200 gram färskost (Philadelphia)
100 gram smör
5 dl florsocker (anpassa för att få en fast konsistens)
2 msk lakritspulver
1 tsk lakritsessens
Svart pastafärg
1 vaniljstång eller 2 tsk vaniljextract
Blå pastafärg
Lila pastafärg

Vispa rumstempererat smör och färskosten till en jämnsmet. Tillsätt florsocker tills en fast, men spritsbar konsisten uppnåtts.
Ta ut halva satsen.

Tillsätt lakritspulver och -essens samt färga svart. Spritsa hallon muffinsen med en M1-tyll.

I den andra hälften av frostingsmeten tillsätts vanilj, samt en blandning av blålila färg. Spritsa på samma sätt denna frosting på blåbärsmuffinsen.

Klart!

Tips
Komplettera gärna med passande strössel, pastiller eller färska bär för att få en fin finish på de små bakverken.