ungefär 5 år sedan - Inga kommentarer
4 pers 500-600 gram Hälleflundra Smör Vitpeppar Salt Örtolja Persilja Basilika Gräslök Libbsticka Salt lite vatten 1,5 dl olivolja 600-800 gram betor, gula och polka i detta fallet Smör Salt Persilja, hackad 1 dl färsk getost Pepparrot efter smak, fint riven ev lite salt Koka betorna, skal och sätt åt sidan. Riv pepparrot och rör…
ungefär 6 år sedan - 3 kommentarer
4 personer 1 medelstor zucchini, grovt riven salt 3 medelstora salladslökar 1 dl vetemjöl 2 ägg vitpeppar smör till stekning servering 1 rödlök, fint hacka 1 liten burk färsk getost mynta, hackad Salta den rivna zucchinin, låt stå i sil, krama ur vätskan efter cirka 15 minuter. Under tiden rör samman peppar, ägg och vetemjöl.…
ungefär 6 år sedan - 1 kommentar
4 personer 1 Piggvar på 1,5 kg 1 Morot 1 dm Purjolök 1 stjälk Selleri 1 litet knippe Persilja 2 dl vitt torrt vin 10 Vitpeppar korn Flingsalt 1 små klickar Smör Klipp bort fenor och stjärt på fisken och skölj i kallt vatten, sätt ugnen på 150 grader. Skala moroten och skär den i…
ungefär 6 år sedan - 1 kommentar
4 personer 3-4 rödbetor 3 msk kapris 2 ägg, hårdkokta 2 dl crème fraiche Salt Svartpeppar 4 bitar torskrygg 2 msk smör Ca 0,5 dl olivolja Hackad persilja Salt Vitpeppar Börja med att koka rödbetorna och skala dessa när de svalnat, tärna. Koka äggen och tärna dessa, blanda rödbetor med kapris och toppa med ägg…
ungefär 7 år sedan - 1 kommentar
En fantastiskt färg och smak är inte att förakta. Här kommer höstens soppa på rödbetor som kompletteras av en mör bringa av oxe. Snyggt och gott, som sagt. Ingredienser 1/2 kg oxbringa 5 medelstora rödbetor 200 gram vitkål 2 gula lökar 2 lagerblad Salt 10 svartpepparkorn 1 morot 1 dm purjolök Rysk yoghurt Dill Instruktioner…
ungefär 7 år sedan - 2 kommentarer
Gott och enkelt tilltugg, som vi serverade som aptitretare inför ännu en middag i varma italien. Den söta frukten bryts prefekt av sältan i getosten. Ingredienser Aprikoser Getost Grädde Rosmarin Blomsterhonung Gör följande Dela aprikoserna och ta ur kärnan. Välj en krämig getost och blanda den med grädde till krämig konsistens. Lägg en klick i…
ungefär 8 år sedan - 2 kommentarer
En fantastisk liten förrätt, när rödbetorna är i säsong. Milda smaker som kompletterar varandra utmärkt. Ingredienser 400 gram gulfenad tonfisk 4-6 rödbetor Olivolja Salt Svartpeppar Smör och olja till stekningen Gör så här Börja med att koka rödbetorna med skalet på. Tar cirka en timma. Skala rödbetorna och håll dem varma. Salta och peppra…
ungefär 8 år sedan - 4 kommentarer
I helgen var vi för första gången ute vid västra hamnens fiskehyttor, i Malmö. Där hittade vi ett mycket trevligt utbud av olika sorters färsk fisk till riktigt bra priser. Bland annat erbjöds hälleflundra, stenbit, lax, tonfisk och torsk. Till helgens luncher valdes så en bit torskrygg samt en hel slätvar. På lördagen blev det…
ungefär 8 år sedan - 2 kommentarer
En enkel starter eller ett ordentligt tilltugg. 4 personer Ingredienser 4 msk löjrom, Kalix 1 rödlök 4 msk grekisk yoghurt Dill Instruktioner Skala löken och hacka fint, rör yoghurten samt lägg upp som på bilden, Att dricka till Ett glas Blanc de Blanc till eller annan Champagne.
ungefär 8 år sedan - 4 kommentarer
Ytterligare en kreation skapad av min mor. Som vanligt bjuder hon på ovanlig smaker och överraskande kombinationer. Lyssna bara på det här; ostbaserad glass och salt brownie. Spännande! Receptet är ett av Mattias Larssons kreationer. Citron-och getostglass 175 gram chèvre rivet skal av en citron 250 gram vaniljglass Salt nötbrownie 125 gram ägg, 2 st 150 gram…
ungefär 9 år sedan
Ser mycket smaskigt ut.
ungefär 9 år sedan
Gött