Fisk och skaldjur inhandlades som lördagstraditionen bjuder på västra torget i Jönköping. Ek´s fisk hade denna gång ett gäng riktigt fina rödspättor som jag inhandlade och kompleterade med ett nät musslor samt ett par hundra gram räkor.
Ingredienser
4 rödspättor
2 hg räkor
1 kasse musslor
Dill
2 dl grädde
1 gul lök
1 morot
1 selleristjälk
1 lagerblad
2 dl vitt vin
Vatten
Salt
Vitpeppar
500 gram färsk potatis
2 dl rosa champagne kan bytas mot rosévin
1,5 dl vetemjöl
smör
Citron

Sås och skaldjur
Sätt en stor gryta på spisen.

Hacka löken och sellerin samt skala moroten. Stek i smör tillsammans med lagerbladet, cirka 5 minuter. Tillsätt vinet. Höj temperaturen till max och tillsätt de rengjorda musslorna. Koka i 7 minuter och låt svalna. Plocka ur musslorna och släng skalen. Spara buljongen.
Skala räkorna och lägg skalen i buljongen. Häll i vatten så det täcker och koka i 20 minuter. Sila sedan buljongen och koka ner den till ungefär 1 dl.
Före serveringen tillsätt grädde, hackad dill och lite citronsaft. Red av vid behov.

Potatisen
Sätt ugnen på 200 grader.
Skrubba dessa rena samt dela i kvartar. Bland med smält smör och sätt in i ugnen tills klara.

Fisken
Sikta mjölet. Tillsätt champagnen och rör samman det hela (Det ska bli som filmjölk i konsistensen). Tillsätt vitpeppar och salt.
Torka fisken torr och vänd den i smeten. Stek i smör precis innan servering. Använd gärna värmda tallrikar.

Servera som på bilden med räkor och musslor.

Att dricka till
Ett glas Puycheric rosévin alternativt rosa Champagne.