Cupcakerepris med mer blåbär
Eftersom cupcakesorterna som serverades på min fars 60årsdag blev så pass goda som de blev, så bestämde jag mig för att satsa på ett liknande upplägg, dock med vissa förbättringar.
Cupcaksen ska jag som vanligt ta med till jobbet och bjuda på. Förhoppningsvis blir de lika populära där som vid pappas firande.
Muffins med smaksatt choklad av hallon och blåbär, gör man precis som i inlägget ”Cupcakes med smak av bär, vanilj och lakrits”. Satsa gärna på olika formdesigner för de respektive smakerna, då det både blir snyggt vid servering och lite lättare att hålla reda på.
Frostingen tillverkar du också enligt samma recept, men istället för att göra vaniljfrostinga av halva satsen, så gör man en blåbärsfrosting på följande sätt.
Mixa en knapp deciliter blåbär och blanda ner frostingsmeten. För att återfå fastheten, tillsätts ytterligare florsocker.
När jag spritsat lakrits på halloncupcaken och blåbär på blåbärcupcaken, så valde jag att dekorera med lakritsströssel samt Konfettiströssel. Allt köptes in på Borgeby Kryddgård. Där har jag även inhandlat lakritspulvret och -essensen som jag smaksatte lakritsfrostingen med.
Skriv ut artikeln | Det här inlägget postades av Adam den 2011/06/16 klockan 12:04, och ligger i kategorin Bakat, Cupcakes. Du kan följa alla svar på detta inlägg via RSS 2.0. Du kan lämna en kommentar eller skapa en trackback från din egen sida. |
Inga trackbacks ännu.

Vaktel med hallonsås
ungefär 7 år sedan - 2 kommentarer
Små späda fåglar och söta bär. Lite lyxigt och lite pilligt, men framförallt gott. 4 personer Ingredienser 4 vaktlar 1 förpackning hallon, cirka 3-4 dl Kycklingfond koncentrerad efter smak 1/2 dl Marsalavin Salt Svartpeppar 4 stora timjankvistar Smör Gör så här Börja med att koka polentan (recept på förpackningen) och smaksätt mjölken med rosmarin. Salta…

Halloncoulis med mynta och vaniljglass
ungefär 7 år sedan - Inga kommentarer
Äntligen ännu en efterrätt här på sidan. Goda hallon med smak av mynta och lime, som serveras med en kula vaniljglass. 4 portioner Ingredienser 500 gram hallon 1 lime 2 krukor färsk mynta 1 dl florsocker 1/2 dl iskallt vatten Vaniljglass Instruktioner Riv skalet av en lime och pressa ur saften. Spara resterna. Plocka bladen…

Hallon- och rabarberpaj
ungefär 8 år sedan - 3 kommentarer
Ytterligare en somrig efterrätt som fungerar utmärkt till en svalkande vaniljglasskula. Rabarber kombineras med hallon i ett välbakat pajskal och skapar en av sommarens goda smakminnen. 6-8 personer Skalet 3 dl vetemjöl 1 dl florsocker Rivet skal av 1/2 citron 100 gram kallt smör, osaltat 1 äggula 1 km salt 1 tsk kallt vatten Fyllningen500…

Passionsfruktsfromage med mandelbiskvier
ungefär 8 år sedan - 2 kommentarer
Kort och gott en snygg och fantastiskt god efterrätt. Passionsfruktsfromage 2 gelatinblad 3 äggulor 3 vitor 2,5 msk florsocker 2 passionsfrukter 1 msk citruslikör, Cointreau 0,75 dl strösocker 300 gram blåbär 30 gram vit choklad, riven Lägg gelatinet i vatten i 5 minuter. Vispa gulor, florsocker, innanmäter från passionsfrukterna samt likör i en tjockbottnad kastrull…

Espressomuffins med choklad
ungefär 9 år sedan - 5 kommentarer
Efter att inte ha bakat något vettigt på flera månader var det dags att ännu en gång experimentera lite med muffinssmet. Smakerna som skulle kombineras i denna cupcake var kaffe och choklad. Ingredienser (15-20 stycken) 3 ägg 2 dl socker 100 gram smör 1 msk rapsolja 0,5 dl mjölk 1 tsk vaniljextract 1,5 dl kakao…

Skogsduva med hallonsås
ungefär 9 år sedan - 1 kommentar
Efter att ha mottagit ett parti bröst från duva av en kollega, blev valet av huvudrätt till fredagsbjudningen enkelt. Matupplägget är inspirerat av ett recept i Leif Mannerström‘s Viltkokbok. 4 personer Ingredienser 6-8 duvbröst 200-300 gram hallon 3 dl rött vin 3 msk köttbuljong Soya 1 dl portvin 2-3 schalottenlökar 2 vitlöksklyftor 1 lagerblad 2-3…

Up-Side-Down Blåbärskaka
ungefär 9 år sedan - 2 kommentarer
Det går fortfarande att få tag i härliga blåbär i både affärer och på torg. Därför är det fortfarande högtid att baka goda fikakakor och efterrätter på ett av sommarens godaste bär. Ingredienser 100 gram smör 100 gram Philadelphiaost 2,5 dl socker 2 ägg 3 3/4 dl mjöl 1/2 tsk salt 1 tsk malen kanel…

Sensommardessert med blåbär
ungefär 9 år sedan - 7 kommentarer
Det finns fortfarande en hel del goda sommarbär i affärer och på torg. En av de mest säkra korten är helt klart blåbären. Nästan alltid av bra kvalité och inte alls så oförutsägbara som t ex jordgubbar. I denna efterrätt används blåbären både färska och i sås. Det hela blandas med knaprig smul och krämig…

Moussetårta med vinbär och hallon
ungefär 9 år sedan - 1 kommentar
En god och fluffig sommartårta. Krämig mousse möter mättad choklad samt mogna vinbär och hallon. Helt klart en favorit till fikan i solen. Botten 75 gram choklad, 70% 100 gram mandelmassa 2 äggulor 2 äggvitor 1/2 dl strösocker 1 1/2 msk kakao Hallonmousse 1 vaniljstång 1 1/2 dl vatten 1 dl strösocker 100 gram röda…

Hallonmousse med lakritskräm och crunch
ungefär 9 år sedan - 9 kommentarer
Här kommer en riktig god efterrätt. Krämighet och krisp i favorit smakkombinationen hallon och lakrits. (Se tidigare inlägg.) Crunch 150 g cashewnötter 100 g rörsocker 1/2 vaniljstång 25 g vetemjöl 50 g smör Lakritskräm 65 g mjölk 50+50 g socker 9 g lakritspulver 115 g ägg 1 blad gelatin 75 g smör Italiensk maräng…
ungefär 9 år sedan
Mums!!! Ser fram emot fikan idag… du måste få oss på din sida.
ungefär 9 år sedan
Gott Michael, du har fattat helt rätt.
ungefär 9 år sedan
Ser supersmurfigt ut. Gillar även servetterna. Ser fram emot att snyta mig i en av dem.
ungefär 9 år sedan
ungefär 7 år sedan
vad är det för muggar eller vad det är muffinsarna ligger i? vad ska man söka på för att hitta dom, eller var har du köpt dom? skit fina!
ungefär 7 år sedan
Hej!
Om det är formarna du syftar på, så är de köpta på Åhlens.