Blåmusslor i en ny tapas variant. Som vanligt inhandlades det hela på Ek’s Fisk i Jönköping och var i grytan inom ett par timmar. Denna gång smaksattes de små godingarna med chili, gurka och lök.

Ingredienser
En säck musslor (cirka 500 gram)
1 schalottenlök
1 selleristjälk
1 dm purjolök
2+ 1 msk olivolja
1 dl torrt vitt vin
Persilja
1 bit gurka, hackad
1 vitlöksklyfta
1 silverlök
1 röd chilli
2 msk vinäger röd
2 msk musselbuljong
Hackad persilja
Ströbröd
Hacka schalottenlöken, selleri och purjo. Stek i olja. Tillsätt sedan vinet och släng i musslorna. Koka i cirka 10 minuter. Låt svalna något.
Hacka gurka, chilli, vitlök och silverlök. Tillsätt vinäger och olivolja, rör om. Lägg i musslorna, ströbröd och hackad persilja. Låt dra i 10-20 minuter i rumstempertur. 

Att dricka till
Servera med ett torrt vitt vin, alternativt ett rosé.