Enkelt gott och grillat med hängmörad ryggbiff, klyftpotatis och svampsås.

4 personer

Färsk potatis
6-10 potatisar
Skrubba potatisen ren och klyfta den. Lägg i ugnssäker form  och häll på olivolja, blanda och salta med flingsalt. Kör i ugn tills gyllenbruna (200 grader). 

Ryggbiff
600-800 gram kött (Hälsingestintans hängmörade körde vi med)

Lägg fram köttet i god tid, peppra och salt precis före tillagning. Stek i grillpanna (eller grilla).

Sås
Bruna champinjoner
1 lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk fransk senap
5 tunna skivor Parmaskinka
3-4 dl grädde
1 msk köttfond
Persilja
Salt
Socker
Peppar

Hacka lök och stek i smör på svag värme. Tillsätt hackad vitlök och kvartade champinjoner. Stek 5-10 minuter. Tillsätt sedan grädde, fond samt strimlad skinka. Smaka av med salt, peppar och lite socker.

Upplägg som på bilden på varma tallrikar.

Att dricka till
Vi drack Les Trois Tomates till ett vin från Rousillon / Langedoc.