Grillad ryggbiff med svampsås och rostade färskpotatisar
Enkelt gott och grillat med hängmörad ryggbiff, klyftpotatis och svampsås.
4 personer
Färsk potatis
6-10 potatisar
Skrubba potatisen ren och klyfta den. Lägg i ugnssäker form och häll på olivolja, blanda och salta med flingsalt. Kör i ugn tills gyllenbruna (200 grader).
Ryggbiff
600-800 gram kött (Hälsingestintans hängmörade körde vi med)
Lägg fram köttet i god tid, peppra och salt precis före tillagning. Stek i grillpanna (eller grilla).
Sås
Bruna champinjoner
1 lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk fransk senap
5 tunna skivor Parmaskinka
3-4 dl grädde
1 msk köttfond
Persilja
Salt
Socker
Peppar
Hacka lök och stek i smör på svag värme. Tillsätt hackad vitlök och kvartade champinjoner. Stek 5-10 minuter. Tillsätt sedan grädde, fond samt strimlad skinka. Smaka av med salt, peppar och lite socker.
Upplägg som på bilden på varma tallrikar.
Att dricka till
Vi drack Les Trois Tomates till ett vin från Rousillon / Langedoc.
Skriv ut artikeln | Det här inlägget postades av Peter den 2011/06/19 klockan 10:49, och ligger i kategorin Kött, Mat. Du kan följa alla svar på detta inlägg via RSS 2.0. Du kan lämna en kommentar eller skapa en trackback från din egen sida. |
ungefär 8 år sedan
Fin fint.
ungefär 8 år sedan
Man blir hungrig när man ser bilderna.