En perfekt rätt, då man fått lite sparris över. En krämig stuvning med gräddig omelette. Gott!

Omelette
4 ägg
1 dl mjölk / grädde
Salt
Peppar 

Vispa samman ingredienserna ordentligt. Hetta upp en stekpanna (medelhög värme, så att omeletten inte bryns) med smör i och rör ner omelettsmeten. Skyffla runt smeten medans den stelnar. Omeletten ska vara lite rinnande och sedan tillsätts stuvningen.

 

Sparrisstuvning
6-8 sparrisar som kokats (10-15 min) och delats i mindre bitar.
2 msk smör
2 msk mjöl
2 dl grädde
1 dl mjölk
Lite spad från sparriskoket
1 dl riven Gruyèreost eller stark Herrgård
Salt
Peppar
Socker
Körvel

Smält smöret i och rör i mjölet, ställ åt sidan. Värm mjölk och grädde. Red till filmjölkskonsistens med smör-mjölblandningen. Tillsätt sedan osten, smaka av med kryddor och rör om. Tillsätt sparris och balansera smaken med lite socker. Tillsätt stuvningen efter att du rört ner lite hackad körvel.

Servera direkt ur pannan.