Blomkål med pilgrimsmusslor
Blomkål både krämig och krispig som komplement till smörstekta pilgrimsmusslor.
4 personer
Ingredienser
12 musslor
Salt
Smör till stekningen
1/2 blomkålshuvud
1 dl grädde
1 msk kycklingfond
Peppar
Körvel
Koka två tredje delar av blomkålen i vatten tills den mjuknat. Mixa med grädde, buljong och kryddor. Håll varm. Skiva resterande blomkål och stek i smör.
Stek musslorna i smör.
Lägg upp ett tunnt lager av puré på varje varm tallrik. Lägg upp musslorna och skivorna av blomkålen. Häll det brynta smöret över och dekorera med körvel.
Skriv ut artikeln | Det här inlägget postades av Peter den 2011/06/21 klockan 10:56, och ligger i kategorin Mat, Skaldjur. Du kan följa alla svar på detta inlägg via RSS 2.0. Du kan lämna en kommentar eller skapa en trackback från din egen sida. |
ungefär 9 år sedan
gott
ungefär 9 år sedan
Jepp
ungefär 9 år sedan
Låter fint
ungefär 9 år sedan
Tack för ett ljuvligt recept! Jag serverade champagne till förrätten och hela upplägget gjorde succé!