Midsommar kommer i år igen(!) Självklart är det en högtid som inbjuder både till traditioner men också tillfälle att dricka och äta nya grejer. Det är ju inte hela världen om det saknar löksill på bordet eller?

Vi brukar börja med sill, hemmagjord smörgåstårta samt ägghalvor. ett par timmar senare grillar vi tillsammans – var och en får ta med sig det den är sugen på och så delar vi. Självklart dricks det både öl, snaps och vin till detta.

I år tipsar jag om ett par öl från den skotska producenten Brewdog som har fått strakt fäste i bolagets sortiment till min glädje!

Brewdog 77 Lager, 14,90 kronor, 33 cl, Sn: 1500 är en smakrik lager som passar utmärkt till fiskrätterna (lax, sill) i midsommar. Den doftar pomerans och har en lätt sommarörtig ton. Buteljerad på glasflaska.

Till det grillade serverar du den kraftigare:
Brewdog Punk IPA (Indian Pale Ale), 18,90(glasflaska)/ 19,90(burk, inkl. pant) kronor, 33 cl, Sn: 1515.
Jag gillar att det finns på burk och lätt kan transporteras till stugan i midsommar utan att vi behöver paketera noga. Det blir dessutom enklare att köpa en platta och bära ut ur butiken/bilen. En härlig beska med aromer av sydfranska aprikoser och bröd passar fint till örtmarinerad fläskkarré (lite soja, färska gröna örter samt en skvätt whisky, salt och peppar i en timme).

 

Vi önskar dig en riktigt glad och god midsommar!