Räkor, dill och rom i en krämig blandning till en het bakad potatis. Det hela serveras till en smörstekt gös.

4 personer
Fisken
600 gram gös
Smör
Olivolja
Salt
Vitpeppar 

Bakpotatis med röra
4 bakpotatisar
300 gram skaladade räkor
3 msk majonnäs
1,5 dl crème fraiche
1 knippe dill
1-2 msk röd ishavsrom
1/2 tsk fransk senap
Socker
Vitpeppar
Saft från citron

Sätt in potatisen i 200 gradig ugn (picka skalet innan). Tar cirka 40-50 minuter att bli klar.

Blanda, majonnäs, senap och crème fraiche. Hacka dillen och rör ner. Ta sen i peppar och socker samt avsluta med att tillsätta rommen.
Smält smör i en stekpanna, häll i olja. Peppra och salta fisken samt stek på båda sidor.
Servera som på bilden med lite citron

Att dricka till
Vi drack en suverän Riesling från Alsace (ingick i Svd’s vitvinslåda för en månad sedan)