En härlig soppa som starter/förrätt med smak av räkor och körvel.

4 personer
Ingredienser
1 kg räkor
1 färsk lök
2 klyftor vitlök
1 stor morot
2 lagerblad
1/2 fänkål
Blast från ett par färska lökar
Smör
Socker
Vatten
2-3 dl grädde (ev. lite fullmjölk för att få ner fettmängden)
1 msk cognac
1 tsk tomatpuré
Körvel (eller dill)

Skala räkorna och lägg dessa samt skal åt sidan.
Skala lök, vitlök, morot och dela i mindre bitar. Stek i smör i en traktörpanna eller gryta tillsammans med lite socker. Tillsätt den hackade fänkålen. Lägg sedan i räkskalen och fyll upp med vatten så att det täcker. Koka i 30-40 minuter. Sila från buljongen och koka ner den till en smakrik koncentration (bättre att den är lite för koncentrerad än tvärtom).
Tillsätt grädde och rör om, tillsätt 1 tsk tomatpuré och 1 msk cognac eller brandy.
Lägg räkor i bottnen på varje liten skål och fyll upp med räksoppan. Dekorera med en körvel- eller dillkvist. 

Att dricka till
Ett glas champagne fungera utmärkt.