Helgens fisk i form ut  av torskrygg, färskpotatis och en mild och mastig äggsås.

4 personer

Fisken
600-800 gram torskrygg
2 morötter
2 lagerblad
1 sellerikvist
1 lök
1 dm purjolök
1 kvist liebsticka
1 liter vatten
10 vitpepparkorn
Salt 

Skala löken och morötterna. Skiva dem hela tillsammans med selleri och purjo. Lägg i vattnet och tillsätt övriga ingredienser, koka upp och låt småkoka. Salta.
Lägg fiskbitarna i grönsaksbuljongen, sätt på ett lock och låt stå, på lågtemperatur, i cirka tio minuter.

Såsen
4 ägg
2 msk mjöl
2 msk smör
5 dl mjölk
1 dl grädde
1 dl riven Greveost
Vitpeppar
Salt
Fiskfond

Koka äggen i 8 minuter samt skala och hacka dem.
Smält smör i en gryta, tillsätt mjöl och rör om. Tillsätt den varma mjölken tillsammans med grädden. Såsen ska vara relativt tjock. Rör ner osten och smaka av med salt och peppar.
Tillsätt de hackade äggen och eventuellt lite fiskfond.

Koka potatis under tiden så allt blir klart samtidigt.

Servera med en kvist persilja.