Den klassiska kombinationen av lax och dill, möts här i en härlig liten sommar pudding som passar perfekt till förrätt vid sommarmiddagen.

4 personer
Ingredienser
500 gram skivor av rökt lax
1-2 färska lökar
4-6 kokta potatisar av fast sort
1 knippe dill
100 gram smör
1 dl grädde
1-2 ägg (beroende äggens storlek)
Salt
Peppar 

Skala löken och skiva den. Stek sedan i smör på svag värme. Skala och skiva potatisen. Smörj teflonerade formar med smör. Lägg lite lök i bottnen därefter skivad potatis, ett varv med pepparkvarnen, den skivade laxen, lite dill och därefter lök och potatis igen.
Vispa samman ägg och grädde. Tillsätt peppar och eventuellt lite salt. Fyll små formarna med blandningen. (Sätt gärna de små i en större form så att det inte rinner över i ugnen) Kör i ugnen till genomvarma. Ta ut puddingarna och smält resten av smöret.
Servera som på bilden.

Vi drack ett blandvin från Alsace på druvorna Riesling och Pinot Gris