En god och värmande soppa då gråa sommarkvällar är kyliga. Passar bra som kvällsmat eller förrätt i en flerrättersmiddag.

Soppa
1 blomkålshuvud
2 färska lökar
8 dl kycklingbuljong
1 dl vitt torrt vin
2 dl grädde (Jag använde Hjordnära mejeri, ekologisk grädde)
1 dl gammaldags mjölk (Jag använde Hjordnära mejeri, ekologisk mjölk)
Salt
Peppar

Örtolja
1 dl kallpressad rapsolja
1,5 dl hackad dill

Tillbehör
Sikrom

Blomkålsoppa
Dela blomkålen i buketter samt skala och tärna löken. Koka detta i buljongen tillsammans med vinet, tills mjukt, Mixa i en blender tills det är sammetslent. Tillsätt mjölken och grädden. Smaka sedan av med salt och peppar. Vispa ihop.

Örtolja
Under tiden som blomkålen kokar, hackas dillen. Lägg den sedan i oljan, kör med stavmixer till fin konsistens uppnås.

Servera soppan i skål dekorera med oljan och lägg en klick rom i mitten.

Att dricka till
En chablis passar bra.