Med risk för att upprepa mig med min mat, gör jag ännu ett inlägg om favoriten råbiff. Den snabbfixade rätten fick stå för både lördagslunchen och söndagsmiddagen denna helg. För att få variation på tillfällena alternerades tillbehören samt tillredningen.

Efter en tur på torget insåg jag att säsongen erbjuder ett enormt utbud av fräscha och billiga grönsaker. För att ta vara på variationen och smakerna valde jag således att sprina in till slaktaren och handla kött som skulle fungera som ett bra komplement till sommarens härliga primörer.

Råbiffen består även denna gång av innanlår av ungnöt som jag valt att få malet två gånger. Detta gör köttet trots avsaknad av tillganing väldigt gott, lent och lättsmält.

Kött
150-200 gram färs av innanlår (eller oxfilé) per person

Tillbehör
Ägggula
Vit sparris
Rädisor
Kapris
Pepparrot
Bondbönor
Romansallad
Rödlök

Råbiffen tillreddes i mer eller mindre tre kombinationer.
Första varianten kombinerades med äggula, sparris, bondbönor, rödlök, romansallad rädisor och dijonsenap. Tillredning enligt följande: Skölj sallad, hacka löken samt skala sparrisen och bönor. Koka upp en rejälgryta med vatten. Ställ klockan på 10 minuter och släng i sparrisen. Efter 6 minuter lägger du även ner bondbönorna. Efter ytterligare 3 minuter läggs även rädisorna i. Häll av allt i ett durkslag när tiden gått ut. Server enligt bild.
Andra varianten så halstrar jag biffen i grillpannan, för att komma åt en rökigare grillsmak. TIllbehören blev samma som i första upplägget.

Tredje varianten lades upp med kapris, pepparrot, rödlök, romansallad, sparris och rädisor. Sparrisen skalades och kokades i cirka 10 minuter samt smörslungademed lite flingsalt. En blandning av finhackad rödlök och riven pepparot fick sedan fungera platå till råbiffen.

Servera samtliga upplägg med svartpeppar och salt vid bordet.