En lätt burgare gjord på torsk, lax och räkor. Både gott och nyttigt.

Fiskburgare
1 ägg
300 g torsk
300 g lax
300 g räkor
1 dl grädde
1 färsk lök
1 vitlöksklyfta
2 potatisar
1 kruka koriander
Salt
Vitpeppar
Ströbröd

 

Skala räkorna och skär fisken i bitar. Mal i kvarn med lök, vitlök och potatis. Hacka koriandern, salta och peppra, tillsätt grädde och ägg, rör om, tillsätt ströbröd så att smeten blir fast, forma biffar och stek i smör och olivolja, sätt åt sidan.

 

Sås, variant 1
2 dl turkisk yoghurt
5 cl sweet chili
1 vitlöksklyfta, pressad
1 hackad chili
1/2 kruka koriander

Blanda noggrant och låt dra en stund.

 

Sås, variant 2
Som ovan plus
2 msk majonnäs
1 msk fisksås
1 tsk sesamolja

Blanda noggrant och låt dra en stund.

Servering
Stek en skiva surdegsbröd i olja, skär lök tunnt på en mandolin, lägg salad och lök på brödet och en biff därpå, servera med en citronskiva.