God, värmande och mättande förrätt. Goda solmogna tomater fylld med krämig ost och bacon.
4 personer
Ingredienser
4 tomater
150 gram ricotta
8 skivor bacon
1,5 dl riven parmesanost
1 knippe persilja, hackad
1 stor schalottenlök
2 klyftor vitlök
Salt
Svartpeppar

Gör så här
Sätt ugnen på 190 grader.
Skär av ett lock på varje tomat och gröp ur dom med ett kuljärn eller liknande. Salta tomaterna invändigt och sätt åt sidan i cirka en timma.
Hacka löken och baconet samt stek detta i lite olivolja i cirka 10 minuter. Tillsätt den hackade vitlöken, stek i ytterligare 5 minuter.
Rör samman ricotta, bacon , lök, vitlök, hackad persilja och riven parmesanost. Krydda med svartpeppar. Efter en timma har tomaterna saftat sig och då är det dax att hälla bort vätskan samt fylla dom med ricottablandningen. Sätt på locket och lägg tomaterna i en ugnsfast form. Gratinera i cirka 30 minuter.

Servera med lite ruccola och olivolja.