En somrig laxbakelse som fungerar bra som starter och del i buffé. Lax, zucchini och gräslök i en fluffig bakelse.

Ingredienser
150 gram kallrökt lax
1 stor eller 2 små zucchni
1 knippe gräslök
3 ägg
150 gram vetemjöl
1-2 tsk bakpulver
1,5 dl mjölk
150 gram ricotta
1 dl olivolja
Salt
Svartpeppar
Smör/Mjöl till formsmörjning

 

Sätt ugnen på 180 grader.
Börja sedan med att smörja 6-8 formar med smör och pudra sedan dessa med mjöl. Tvätta och tärna zucchinin. Stek i olja på låg värme samt salta och peppra. Sätt åt sidan för att kallna.
Degen: Blanda mjöl, bakpulver, ägg, olivolja, mjölk, salt och slutligen ricottan.
Tärna laxen och hacka gräslöken. Rör sedan ner detta i degen tillsammans med zucchinin. Fyll formarna till 2/3 med blandningen. Baka i ugn i cirka 20 minuter.

Servera med sallad som på bilden.

Att dricka till
Ett matrose eller en vit bourgogne passar bra till.