Laxbakelse med zucchini
En somrig laxbakelse som fungerar bra som starter och del i buffé. Lax, zucchini och gräslök i en fluffig bakelse.
Ingredienser
150 gram kallrökt lax
1 stor eller 2 små zucchni
1 knippe gräslök
3 ägg
150 gram vetemjöl
1-2 tsk bakpulver
1,5 dl mjölk
150 gram ricotta
1 dl olivolja
Salt
Svartpeppar
Smör/Mjöl till formsmörjning
Sätt ugnen på 180 grader.
Börja sedan med att smörja 6-8 formar med smör och pudra sedan dessa med mjöl. Tvätta och tärna zucchinin. Stek i olja på låg värme samt salta och peppra. Sätt åt sidan för att kallna.
Degen: Blanda mjöl, bakpulver, ägg, olivolja, mjölk, salt och slutligen ricottan.
Tärna laxen och hacka gräslöken. Rör sedan ner detta i degen tillsammans med zucchinin. Fyll formarna till 2/3 med blandningen. Baka i ugn i cirka 20 minuter.
Servera med sallad som på bilden.
Att dricka till
Ett matrose eller en vit bourgogne passar bra till.
Skriv ut artikeln | Det här inlägget postades av Peter den 2011/08/11 klockan 12:02, och ligger i kategorin Fisk, Mat. Du kan följa alla svar på detta inlägg via RSS 2.0. Du kan lämna en kommentar eller skapa en trackback från din egen sida. |
ungefär 7 år sedan
Ser jättegott ut. Vilka kanonbilder! Hur lyckas ni med dom?
ungefär 7 år sedan
Goda som bara den. Fungerade fint som kvällsmat till Te’t också
ungefär 7 år sedan
Kan du leverera några sådana till mig asap? Är lite småhungrig faktiskt.
ungefär 7 år sedan
Fixar det
ungefär 7 år sedan
Tackar. Bilderna är tagna i dagsljus med Canon EF 50mm f1.4 USM. Storbländare; mjukt ljus och litet skärpedjup. Fungerar bra på mat och man kommer dessutom tillräckligt nära motivet.