Somrigt och gott med lammfilé och potatissallad på fänkål och ärtor.

Lammet
Lammytterfile cirka 100-150 gram per person

Potatissallad (4 personer)
1/2 fänkål
1-2 lökar
2 dl ärtor, gröna
1,5 dl grädde
1 dl majonnäs
Salt
Svartpeppar
Persilja

Gör så här
Ytterfilén saltas samt peppras och steks så att den får en fint brynt ytan runt om. Därefter steks den i ugn 150 grader tills innertemperaturen är 50 grader. Ta ut och låt den vila.

Potatissalladen
Skrubba potatisen och dela den i  mindre bitar. Koka tills den precis färdig, häll av vattnet och låt den stå i 10 minuter. Skala löken och skiva den samt fänkål fint,. Lägg ärtorna tillsammans med lök och fänkål i en skål och häll kokhet vatten (t ex potatisvattnet) över, låt stå i 5 minuter. Sila av det hela.
Vispa grädde fluffig och tillsätt majonnäs. Salta och peppra samt smaka av med lite socker för balans. Tillsätt lök, potatis och fänkål.
Upplägg enligt bild.

Att dricka till
Vi drack en Barbera d´Alba från Prunotto.