En god och fluffig sommartårta. Krämig mousse möter mättad choklad samt mogna vinbär och hallon. Helt klart en favorit till fikan i solen.

Botten
75 gram choklad, 70%
100 gram mandelmassa
2 äggulor
2 äggvitor
1/2 dl strösocker
1 1/2 msk kakao

Hallonmousse
1 vaniljstång
1 1/2 dl vatten
1 dl strösocker
100 gram röda vinbär
200 gram hallon
5 geletinblad
4 dl vispgrädde

Bottnen
Sätt på ugnen 175 grader.
Riv mandelmassan och smält chokladen i ett vattenbad (alternativt i micron). Vispa mandelmassan med äggulorna och tillsätt kakaon.
Vispa äggvitan fluffig och tillsätt sockret. Vispa ner sockret. Tillsätt den avsvalnade chokladen till mandelmassakrämen och avslutningsvis rörs äggvitekrämen ner.
Använd en spännform. Smörj den med smör och rör ner massan.
Grädda i 15 minuter.

Hallonmoussen
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
Dela vaniljstången och koka den med socker i vattem. Ta upp stången och rör ner gelatinet.
Mixa hallon och röda vinbär. Sila sedan för att undvika kärnor. Rör ner i sockerlösningen. Vispa grädden och rör ner den när sockerlösningen svalnat.
Bred moussen över bottnen medan formen sitter kvar (bottnen måste vara kall). Sätt in i kylen.

Vid servering; dekorera med bär som på bilden.